HELMOND - Na een politieke lobby bij verschillende gemeenten zijn culinaire take away wandelingen - onder voorwaarden - toegestaan. Culinair wandelen mag wanneer elke vorm van organisatie wordt losgelaten: geen startpunt, geen tijdslots, geen vaste routes en geen registratie, geen alcohol nuttigen op straat, maximaal 2 personen of 1 huishouden. Binnen dit kader is besloten de WijnSpijs Take Away Wandelingen te lanceren in 20 steden in Nederland. Hiermee steunen ze de Nederlandse horeca en bieden ze een veilige weekendactiviteit goedgekeurd door verschillende gemeentebesturen.

In maart en april kunnen wandelaars de culinaire take away wandeling lopen langs 5 tot 6 restaurants in Helmond. Elk restaurant serveert een culinair hapje en een non-alcoholisch drankje. Uiteraard volledig corona veilig en volgens de maatregelen van het RIVM en binnen het juridische kader dat verschillende grote gemeenten stelde. Directeur van WijnSpijs, Wouter Dijkstra:“Wij focussen met de gewaardeerde horeca op wat wel kan, in plaats van wat niet kan. Die ondernemersmentaliteit komen we ook veel tegen binnen de Helmondse horeca.”

Over WijnSpijs

Dit weekend lanceren we de coronaproof Take Away Wandeling in 20 Nederlandse steden.

WijnSpijs.nl is een van de grootste culinaire platformen en organiseert al 10 jaar de WijnSpijs Wandeling in de Benelux.

Inmiddels hebben zo'n 150.000 wandelaars de WijnSpijs Wandeling gelopen.

Tijdens de eerste lockdown werd de WijnSpijs Academy gelanceerd, een online platform met culinaire videocursussen.