HELMOND - Night of the Nerds on tour | Helmond strijkt op 30 november neer in de Cacaofabriek! Dit is hét creative tech event voor jongeren. Het evenement, 'gewoon' overdag tijdens schooltijd, is opgezet om scholieren en studenten in aanraking te brengen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie & creativiteit.


Night of the Nerds bestaat al ruim 10 jaar en is inmiddels een begrip geworden in Eindhoven, waar het jaarlijks plaatsvindt op Strijp S. Een groeiende technologie sector betekent ook groei voor Night of the Nerds! Daarom gaat het evenement 'on tour' naar Helmond, waar het programma natuurlijk een lokale component krijgt. Zo'n 800 bovenbouwleerlingen en MBO studenten uit Helmond, Deurne en omgeving verlaten het schoolgebouw en brengen een ochtend of middag door bij dit prikkelende evenement.

Tijdens Night of the Nerds on tour | Helmond worden jongeren ondergedompeld in een wereld vol creativiteit, technologie, design en innovatie. Zij worden aangemoedigd om vanuit hun nieuwsgierigheid te ontdekken en worden gestimuleerd om te experimenteren. Dit doen ze bij een grote expositie, waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van creative tech te vinden zijn en tech kunstenaars hun werk laten zien. Ook presenteren lokale techbedrijven zich hier aan de jongeren. De bezoekers volgen TechTalks en workshops waar zij nieuwe kennis vergaren. Denk aan het produceren van elektronische muziek, programmeren en leren over de valkuilen van cybercrime.

Ken of ben jij een docent met leerlingen die dit aanspreekt? De gratis tickets voor onderwijs zijn nu verkrijgbaar via www.nightofthenerds.com.

Night of the Nerds on tour | Helmond wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Helmond, Gemeente Deurne, Stiching High Tech Helmond-De Peel en Week van het Digitaal Bewustzijn.