HELMOND - CV OLUM viert in 2025 haar 77 jarig bestaan en kent een rijke historie waar het gaat om de dansgarde en ter ere van dit feit wordt het jubileumjaar afgetrapt met het organiseren van het NK danstoernooi op zondag 7 april in de Geseldonk in Helmond onder auspiciën van de dansbond SVD. CV OLUM is reeds jaren lid van deze bond, organiseert ieder jaar ook een toernooi echter nu voor de eerste keer het afsluitende NK.

Vroeger onder leiding van de bekende (ook als kletster) Toos van Stiphout en tegenwoordig met gepassioneerde trainsters prijst CV OLUM zich gelukkig met een dansgarde welke op hoog niveau danst in diverse categorieën maar uiteraard in carnavalstijd ook voor onze Prins!

Op het NK mag u naast het organiserende CV OLUM dansen verwachten van verenigingen uit o.a. Geleen, Kelpen Oler, Hapert, Bergeijk, Gemert maar ook van andere verenigingen uit Helmond, Brabant en Limburg.

De opening zal worden verricht door wethouder Marita van Lierop van de gemeente Helmond. Daarna is het aan de meer dan 331 dansers en danseressen om onder toeziend oog van een vakkundige jury en toeschouwers hun dans ten tonele te voeren welke mee telt in die strijd om het NK waarvan aan het einde van het toernooi de “overall” winnaars bekroond zullen worden met de titel Nederlands Kampioen dansen.

Er wordt gedanst in de volgende categorieën:

-Solo garde

-Duo garde

-Groep garde

-Solo show

-Duo show

-Groep show

De 6 categorieën zijn op hun beurt weer onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën namelijk minioren, junioren A, junioren B en senioren. In totaal zijn er 24 titels te verdelen in Helmond.

CV OLUM zal proberen om de titel binnen te halen in maar liefst 8 categorieën te weten:

Junioren A groep garde en groep show
Junioren B duo garde en solo show
Senioren solo, duo, groep garde en solo show

Plaats van handeling de Geseldonk aan de Cerderhoutstraat 44 in Helmond waar de zaal op zondag 7 april om 8u00 open gaat en waar na de officiële opening om 9u00 de 1e dans om 9u15 zal starten. Rond de klok van 12u15 is er de titel ceremonie voor de minioren en junioren A en rond de klok van 17u30 zal de titel ceremonie plaatsvinden voor de junioren B en de senioren.

Toegang is € 4,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen tot en met 12 jaar voor meer info kijk op: www.olum.nl of https://www.vrijedanstoernooien.nl/