DORDRECHT - Slechts één dag stond FC Dordrecht weer op de laatste plaats na de winst van hekkensluiter FC Den Bosch op vrijdagavond. Door zelf met 2-1 te winnen van Helmond Sport draagt men de rode lantaarn echter heel snel weer over.

Alle doelpunten vielen na rust, maar er had net zo goed in de eerste helft gescoord kunnen worden. Bannis kreeg namens de thuisploeg twee goede kansen, maar kreeg de bal niet langs keeper Van Gassel. Duijvestijn en Loukili hadden goede mogelijkheden voor de Brabanders, maar kwamen ook niet tot scoren.

Dat lukte na de rust wel bij Richie Musaba hoewel zijn eerste poging nog op de paal belandde. Na eerst een voorzet van Poll te verzilveren en vervolgens Van Gassel te verschalken met een lobje kwam de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong. Met een afstandsschot deed Jordy Thomassen nog wel wat terug, maar verder kwamen de Helmonders niet: 2-1.