NUENEN - FC Eindhoven heeft zich in het eerste duel van de oefencampagne verslikt in hoofdklasser RKSV Nuenen. Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust kwamen de amateurs op gelijke hoogte: 2-2.

In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de ploeg van de nieuwe trainer Rob Penders. Gelegenheidsrechtsbuiten Jason Bourdouxhe, die zijn conditie op peil houdt bij FC Eindhoven zorgde voor de 0-1 en nog voor de rust zorgde Joey Sleegres met een mooi boogballetje voor een verdubbeling van die score.

Na de rust wisselde Penders veel en zijn jonge ploeg bleef een overwicht houden zonder al te grote kansen. Hierdoor kon de thuisploeg in de laatste twintig minuten alsnog op gelijke hoogte komen. Aanvoerder Max Verkuyl zorgde eerst voor de aansluiting en kort hierna was Niek van Oirschot die de 2-2 binnen tikte.