EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft in een enerverende derby met 3-2 van Helmond Sport gewonnen. De thuisploeg klimt daardoor naar de zevende plaats terwijl de gasten uit Helmond na zes duels op een zeventiende plaats staan.

Het was een verdiende overwinning voor de thuisploeg dat met name aanvallend beter was. Zo was Joey Sleegers een voortdurende plaag voor de Helmondse defensie. Toch waren het juist de gasten die vijf minuten voor de rust vanuit het niets op voorsprong kwamen via Arno van Keilegom. De thuisploeg reageerde direct en via Jort van der Sande kon men toch met 1-1 gaan rusten.

Ook na de rust lag het meeste initiatief bij de thuisploeg en die kwamen na een klein kwartier op voorsprong via Charles Andreas Brym na een voorzet van Sleegers. Helmond Sport moest nu komen en daar profiteerde Eindhoven van via invaller Enrico Hernandez. In de extra tijd maakte Jellert van Landschoot nog wel de 3-2, maar aan de terechte Eindhovense zege deed dat niets af.