DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie weer in handen na een ruime zege op Helmond Sport. Na een 1-1 ruststand wist de ploeg van Kees van Wonderen na de rust het verschil te maken mede dankzij drie treffers van Bradly van Hoeven.

De van Sparta gehuurde aanvaller had kort voor de rust zijn eerste treffer gemaakt nadat Arno van Keilegom namens de gasten de score had geopend. Op dat moment was de thuisploeg al beter en was het via Sam Beukema (lat) al dichtbij een treffer.

Op de dag af 101 jaar geleden werd er voor het eerst aan de Vetkampstraat afgetrapt en in speciale shirts wilde de Deventer formatie na rust orde op zaken zetten. Daarin slaagde men ruimschoots want slechts luttele tellen na de aftrap had Van Hoeven zijn tweede er al in liggen. De 3-1 van Luuk Brouwers zorgde voor de beslissing gevolgd door de mooiste van de middag van Van Hoeven die met een schitterende trap zijn hattrick voltooide. Het slotakkoord was voor Boyd Lucassen die zijn eerste goel in het rood-gele shirt mocht maken en zo de eindstand op 5-1 bepaalde.