HELMOND - De eerste wedstrijd in het betaalde voetbal in het jaar 2021 heeft voldoende spektakel opgeleverd. Helmond Sport kwam in eigen huis op een 0-2 achterstand tegen hekkensluiter FC Dordrecht, maar wist mede dankzij een hattrick van Karim Loukili toch te zegevieren (5-2).

De thuisploeg van trainer Willy Boessen liet zich in het eerste half uur nog verrassen door de gasten. Al in de eerste minuut wist Kevin Jansen met een wonderschone treffer van grote afstand de score te openen. Deze score werd vervolgens verdubbeld door Nikolas Agrafiotis. Kort voor de rust kwamen de Brabanders iets teru g toen Karim Loukili een voorzet van Boyd Reith op waarde wist te schatten.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen Loukili, opnieuw op aangeven van Reith, ook de 2-2 wist te maken. Bij FC Dordrecht brak er iets, helemaal toen Sander Vereijken kort hierna verwoestend uithaalde. Een rake kopbal van Maxime de Bie en een derde treffer van Loukili beslisten het duel definitief.