HELMOND - De derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven is door de thuisploeg met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. In blessuretijd zorgde Alec van Hoorenbeeck voor de enige goal van de wedstrijd.

Voor het eerst sinds eind september mocht er weer wat publiek het stadion in. Zij zagen een weinig verheffende derby. Voor rust kregen de gasten kansen via Dhalhaus en Iker Pozo die beiden keeper Van Gassel niet konden verrassen. Namens Helmond Sport ging een poging van Duijvestijn voorlangs.

Na rust werd het er niet veel beter op al was FC Eindhoven dicht bij de openingstreffer toen Van Rosmalen de paal raakte. Lang leek het daarna op 0-0 te gaan eindigen, maar in blessuretijd kopte Van Hoorenbeeck een corner tegen detouwen.