HELMOND - Onder winterse omstandigheden hebben Helmond Sport en Jong Ajax maandagmiddag de punten gedeeld. Helmond Sport liet daarmee twee punten liggen in de strijd om de vierde periodetitel.

Toch mochten de Brabanders niet klagen over het resultaat want met name in de eerste helft kregen de Ajax-beloften enkele goede kansen om te scoren. Al in de openingsfase schoten achtereenvolgens Giovanni en Kasanwirjo op de paal. Aan de andere kant warn Loukili en Goselink gevaarlijk, maar ging men met 0-0 rusten.

Tien minuten na rust kwam de thuisploeg na een rommelige situatie op voorsprong door Van Keilegom. Naci Unüvar die vlak daarvoor nog een grote kans had gemist bracht beide ploegen weer in evenwicht en bij die 1-1 bleef het ook.