HELMOND - Helmond Sport heeft vrijdagavond de derde zege op rij geboekt door het laag geklasseerde Jong AZ met 2-0 te kloppen. De Brabanders toonden zich vooral effectiever want met name in de eerste helft kregen de AZ-beloften voldoende mogelijkheden.

De thuisploeg werd al snel op weg geholpen door de gasten na knullig balverlies van Robin Lathouwers. Jelle Goselink profiteerde en bracht Lance Duijvestijn in stelling die keeper Mees Bakker klopte: 1-0. Helmond Sport kreeg hierna meer mogelijkheden via Dzepar en Vereijken, maar vervolgens lag het initiatief bij Jong AZ dat kansen kreeg via Margaret, Berkhout en De Jong. het dichtst bij de gelijkmaker was echter Mo Taabouni wiens inzet op de lat belandde.

Helmond Sport kende vervolgens weer een sterke fase na de rust met kansen voor Vereijken en Loukili. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak toen Goselink het net wist te vinden. Helmond Sport kon hierna het duel gecontroleerd naar het einde spelen.