AMSTERDAM - Jong Ajax en Helmond Sport hebben op de laatste speeldag van 2021 de punten gedeeld. Op Sportpark De Toekomst eindigde het duel tussen de twee ploegen op 1-1.

Jong Ajax begon goed en kreeg in de openingsfase al een goede kans via Kristian Hlynsson, maar het geluk ontbrak bij de IJslander. Omdat de thuisploeg een te laag tempo hanteerde en Helmond Sport aanvallend niet kon uitrichten ging men met 0-0 rusten.

Tien minuten na de rust zette Jelle van Landschoot de Helmonders tegen de verhouding in op voorsprong. Een kwartier later kopte aanvoerder Enric Llansana de ploeg van trainer John Heitinga weer op gelijke hoogte. Hier bleef het bij omdat doelman Havekotte in de slotfase Hlynsson nog van het scoren afhield.