HELMOND - Jong AZ is na twee speeldagen in de Keuken Kampioen Divisie één van de medekoplopers. Vrijdagavond won de ploeg van Maarten Martens in extremis van Helmond Sport door in de blessuretijd op fraaie wijze te scoren.


Zico Buurmeester scoorde uiteindelijk de winnende treffer, maar met name het hakje van Mo Taabouni dat er aan vooraf ging was van ongekende schoonheid. Jong AZ kwam daarmee zeer goed weg, want eigenlijk kwam men er in Helmond een uur lang niet aan te pas. Zo raakten Reith en Van Keilegom de lat terwijl De Bie de paal trof.

Een doelpunt kon niet uitblijven en die viel na een uur via Jellert van Landschot. Omdat de thuisploeg niet door wist te pakken was het echter Fedde de Jong die tien minuten later voor de gelijkmaker zorgde. Helmond Sport kreeg opnieuw een goede kans om alsnog de zege te pakken na een overtreding op Seys, maar de ongelukkige Jelle Goselink kreeg de strafschop niet in het doel. Terwijl Jong AZ het punt al leek te koesteren werden dat er plotseling drie na het hoogstandje van Taabouni en Buurmeester.