MAASTRICHT - In de onderste helft van de Keuken Kampioen Divisie hebben MVV en Helmond Sport elkaar vrijdagavond niets toegegeven. In De Geusselt kwam men een puntendeling overeen (1-1).

MVV kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong. Joeri Schroijen ging in een duel met Sander Vereijken wel heel makkelijk naar de grond, maar scheidsrechter Smit trapte er in en legde de bal op de stip. Schroijen bleek zelf koelbloedig vanaf elf meter.

Het toch al in vorm zijnde Helmond Sport nam het initiatief over en kreeg goede kansen, maar moest tot halverwege de tweede helft wachten tot men ook daadwerkelijk op gelijke hoogte kwam. Uit een voorzet van Boyd Reith kopte Lance Duijvestijn raak. Bijna ging MVV er nog met de zege vandoor toen Surmeli vlak voor tijd op de paal klopte en eerlijk gezegd zou een overwinning ook teveel eer zijn geweest voor de thuisploeg.