MAASTRICHT - MVV blijft in het spoor van koploper Heracles Almelo. De ploeg van Maurice Verberne wist vrijdagavond Helmond Sport met ruime cijfers aan de kant te zetten: 4-0.

Halverwege de eerste helft was het Ruben van Bommel die de score opende. De achttienjarige spits punterde raak langs voormalig MVV-doelman Mike Havekotte. Even later was Van Bommel de aangever bij de 2-0 van Nicky Souren.

Direct na rust kreeg Koen Kostons na een hoekschop de bal niet over de lijn , maar werd geholpen door Lorentzen van Helmond Sport In de slotfase viel op wel heel klungelige wijze ook nog de 4-0 door een tweede eigen doelpunt. Helmond-verdediger Robin van der Meer wilde de bal van dichtbij terugspelen op zijn doelman, maar die kwam net zijn doel uit gesprint en zag de bal in het lege doel rollen.