BREDA - NAC blijft meedoen om de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie al kostte dat in de Brabantse derby tegen Helmond Sport de nodige moeite. De gasten namen tweemaal brutaal een voorsprong, maar net zo vaak kwam de thuisploeg terug en ver in blessuretijd wist men zelfs de volle drie punten te behalen.

Mario Bilate was na afloop de gevierde man. De NAC-aanvaller zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker en uiteindelijk in de 94e minuut voor de winnende treffer. Bij rust was het Helmond Sport dat aan de leiding ging door een treffer van Karim Loukili.

Lex Immers zorgde kort na rust voor de eerste gelijkmaker, maar zes minuten later wist Arno van Keilegom voor een hernieuwde Helmondse voorsprong te zorgen. Na de 2-2 van Bilate leek het lang op een puntendeling te eindigen, maar daar dacht de NAC-spits iets anders over toen hij vanuit de draai de bal in de bovenhoek schoot.