HELMOND - PEC Zwolle moet de titel in de Keuken Kampioen Divisie aan Heracles Almelo laten. De Zwollenaren, al enige tijd zeker van promotie, wonnen weliswaar met 2-3 bij Helmond Sport, maar dat was tekot om de Almeloërs, die zelf met 2-0 zegevierden over Jong Ajax, op doelsaldo voorbij te gaan.

De eerste grote kans in het SolarUnie Stadion was voor Jelle Goselink, een prima redding van Jasper Schendelaar voorkwam echter de openingstreffer. Aan de overkant kwam de ploeg van Dick Schreuder op voorsprong door Lennart Thy, maar de vreugde was van korte duur. Thomas van den Belt miste een grote kans, even later maakte Martijn Kaars gelijk. Aanvoerder Bram van Polen moest bovendien de strijd al staken, de veteraan was duizelig na een ongelukkige botsing.

Op slag van rust werd het nog vervelender voor de Zwolse ploeg: Kaars maakte zijn tweede van de avond en zijn veertiende treffer van het seizoen, het aantal doelpunten dat Kaars had afgesproken in een weddenschap om een wasmachine.

Het kampioenschap leek ver weg, ook al bleef de marge in Almelo op dat moment ook nog mager. Thy verstevigde in elk geval zijn grip op de topscorerstitel door na een uur spelen gelijk te maken. Diep in blessuretijd, toen Heracles zijn marge al naar twee treffers had getild, maakte Sven Zitman nog de winnende. Het leverde drie punten op, zaterdag een huldiging in Zwolle, maar het wordt een feestje zonder schaal want die komt in Almelo te staan.