HELMOND - Project Comeback komt donderdag 22 februari met niemand minder dan wereldkampioen kickboksen Tyjani Beztati naar de Praktijkschool in Helmond. Project Comeback maakt door inzet van inspirerende topsporters mentaal welzijn onder jongeren bespreekbaar en benadrukt de kracht van sport daarin.

Tyjani Beztati gaat op klassikaal niveau in gesprek met leerlingen van het vierde leerjaar, waarbij de nadruk ligt op het belang van openheid over mentaal welzijn, respect hebben voor elkaar en het maken van de juiste keuzes. De Comeback-sessie wordt afgesloten met een sportieve clinic, waar het mentale aspect van sporten centraal staat.

Tyjani heeft indrukwekkende prestaties geleverd, zo is hij 4-voudig wereldkampioen Glory kickboksen. Tyjani komt uit een buurt in Amsterdam Oost waar niet alles vlekkeloos verliep. Hij ziet zijn buurt als een cruciale factor die hem heeft doordrenkt met de motivatie en focus om te slagen in zijn vormende jaren. Tyjani had op vroege leeftijd al een doel en heeft laten zien dat zijn doorzettingsvermogen en mentaliteit ervoor gezorgd heeft dat hij die doelen heeft behaald. Tijdens de sessie deelt hij zijn verhaal met de jongeren en gaat hij in gesprek over zijn pieken en dalen.

De kracht van topsporters als rolmodel

Veel jongeren kampen met (mentale) uitdagingen. De topsporters hopen door het delen hun verhalen over hun eigen pieken en dalen de jongeren mentaal weerbaarder te maken. Topsporters hebben de drive om door te gaan; voorbij hun (mentale) tegenslagen.

Project Comeback is een initiatief van Barbara Barend. Barend: "Ik ben enorm blij dat wij de kennis en kunde van veel topsporters mogen inzetten om jongeren een steun in de rug te bieden. Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te helpen dat ze er langdurig profijt van hebben. De helden van vandaag maken de helden van morgen!".