EINDHOVEN - In groep B van de Europa League heeft PSV thuis een behoorlijke tik opgelopen. AS Monaco won in het Philips-stadion op de valreep met 1-2.

PSV opende sterk, maar Monaco was de gevaarlijkstee ploeg. Myron Boadu was al een keer dicht bij de openingstreffer geweest, toen hij na twintig minuten de bal door de benen van doelman Drommel tikte, zijn eerste treffer voor Monaco. Obispo voorkwam met enkele goede verdedigende acties dat de voormalig AZ-er al voor rust de partij besliste.

PSV kwam na rust via een knal van Gakpo op 1-1 en leek op weg om door te drukken. Van Ginkel en Bruma verzuimden echter om Monaco de genadeklap toe te brengen waarna Monaco uit een counter via Diop wel scoorde. De avond werd voor PSV nog zuurder, met name met het oog op de wedstrijd tegen Ajax zondag, aangezien madueke en gakpo geblesseerd uitvielen.