EINDHOVEN - Tussen twee Europese wedstrijden door heeft PSV met nipt verschil weten te winnen van Sparta. Trainer Roger Schmidt koos gezien het drukke programma voor een verkapte B-keuze, maar dit pakte bijna verkeerd uit. Pas nadat Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo na een uur spelen het veld betraden werd alsnog ternauwernood het verschil gemaakt.

Ten aanzien van de opstellling tegen PAOK Saloniki van afgelopen donderdag koos Schmidt voor liefst acht nieuwe spelers. Hiervan ging keeper Unnerstal al vroeg in de fout, maar hij had het geluk dat Lennart Thy de bal niet in het lege doel kreeg. In het vervolg had PSV wel het meeste balbezit, maar ontbrak de creativiteit waardoor men met 0-0 ging rusten.

Sparta bleef ook na de rust geduldig en kwam ook nu niet in de problemen waarna Schmidt ingreep met drie aanvallende wissels. Twaalf minuut voor tijd werd de ban gebroken toen PSV een strafschop kreeg na een rommelige scrimmage in het strafschopgebied. Invaller Malen schoot de bal op de vuisten van keeper Okoye, maar wist de rebound wel in het doel te krijgen: 1-0. In de uiterste slotfase kropen de Eindhovenaren vervolgens nog door het oog van de naald toen Danzell Gravenberch van dichtbij over schoot.