EINDHOVEN - PSV is er dinsdagavond niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De Eindhovenaren kwamen in de return van de play-offs tegen een tiental van Benfica niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, wat na de 2-1-nederlaag in Lissabon niet genoeg was.


PSV kreeg in het eigen Philips Stadion wel verschillende kansen op de 1-0, waarvan Eran Zahavi na rust de grootste kreeg, maar de Israëliër schoot de bal op de lat en zag ploeggenoten, o.a. Madueke en Vertessen, op Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos stuiten. Ook de rode kaart voor Benfica-speler Lucas Veríssimo na een half uur spelen hielp de thuisploeg niet in het zadel.

Door de uitschakeling in de play-offs van de Champions League stroomt PSV automatisch door naar de groepsfase van de Europa League. De loting daarvoor is komende vrijdag.

Met het mislopen van de Champions League grijpt PSV ook naast de 35 miljoen euro die de club zo goed als zeker zou krijgen bij plaatsing voor de groepsfase. Landskampioen Ajax is nu de enige Nederlandse club die zich heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.