EINDHOVEN - PSV heeft met de nodige moeite de kwartfinale van de KNVB-beker weten te bereiken. De koploper van de Eredivisie kwam tegen Telstar, de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie, zelfs op achterstand, maar wisten uiteindelijk toch met 2-1 te winnen. Joey Veerman zorgde voor de winnende goal, zijn eerste trefer in Eindhovense dienst.


De "Witte Leeuwen" kwamen verrassend goed voor de dag in het Philips Stadion. Nadat een schot van Cas Dijkstra al via een PSV-been naast het doel ging kopte Ozgür Aktas in de 18e minuut de 0-1 tegen de touwen. Vlak daarna volgde ook nog een kopkans voor Tugarinov, maar deze verdween over het doel van Drommel. Na een ruim half uur werd de stand in evenwicht gebracht door Bruma. PSV drong hierna nog meer aan, maar keeper Koeman zorgde met wtee reddingen ervoor dat men met 1-1 de rust in ging.

Koeman stond ook na de rust paraat bij een schot van Max en vervolgens kreeg Aktas zijn tweede kopkans warabij ditmaal Drommel wist te keren. Het was het laatste wapenfeit voor de moedig spelende ploeg van Andries Jonker. Joey Veerman zorgde na een uur spelen met zijn eerste PSV-treffer voor de 2-1, gevolgd door nog wat kansjes voor de thuisploeg, doch gescoord werd er verder niet meer.