EINDHOVEN - PSV heeft zaterdag op overtuigende wijze van FC Twente gewonnen. De ploeg van Roger Schmidt had alleen in het eerste half uur moeite met de gasten, maar na doelpunten van de thuisploeg was er geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren.

PSV begon feller door druk uit te oefenen, maar de beste mogelijkheden waren in het eerste half uur voor FC Twente. Zowel Narsingh als menig kregen de bal echter niet richting doel. Na een half uur opende PSV de score als keeper Drommel een voorzet van Zahavi nog wel beroert, maar de bal valt voor de voeten van Donyell Malen. Zes minuten later is het na een fraaie aanval ook al 2-0 nadat Malen de bal bij Dumfries bezorgt wiens voorzet wordt verzilverd door Zahavi.

Kort na de rust is het duel al snel helemaal beslist door een prachtige individuele actie van Malen die Drommel kansloos laat. PSV kan hierna het duel gecontroleerd uitspelen, al krijgt FC Twente nog wel wat kansjes. Dat is over als Ilic na een onbesuisde tackle op Zahavi rood ziet. In de slotfase voorkomt Drommel nog een derde goal van uitblinker Malen, doch op de Eindhovense zege valt niets af te dingen.

PSV - FC Twente 3-0 (2-0)