EINDHOVEN - PSV heeft zich prima hersteld van de zeperd die het donderdag opliep bij PAOK Saloniki (4-1). In het Philips Stadion werd Willem II simpel aan de kant gezet (3-0)

De grote nederlaag in riekenland en de corona-uitbraak van vorige week heeft er ingehakt bij de Eindhovenaren, maar in de derby tegen Willem II heeft de ploeg volop aan het moraal gewerkt. De ploeg van Roger Schmidt begon sterk en kwam na een klein kwartier op voorsprong. Phillip max anticipeerde goed op een dieptepass van Pablo Rosario en scoorde de 1-0. Mario Götze verdubbelde even later die voorsprong na sterk voorbereidend werk van Denzel Dumfries. De 2-0 bleek tevens de ruststand.

Waar Willem II in de eerste helft niet veel te vertellen had voerde het na de rust de druk op. Zo moest PSV-keeper Yvon Mvogo redding brengen op kansen voor Ole Romeny en Ché Nunnely. Kantelpunt was de onnodige overtreding van Derrick Köhn die met direct rood kon vertrekken. Willem II had niet meer de macht om door te drukken en PSV bleef geconcentreerd en zag in de slotfase Donyell Malen de eindstand op 3-0 bepalen.