MONACO - PSV heeft in de derde ronde van de kwalificatie voor de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld bij AS Monaco. De return is volgende week dinsdag in het Philips Stadion.

Voor de pauze gaf de kersverse winnaar van de Johan Cruijff Schaal, PSV, weinig weg, al was Monaco met enkele ingestudeerde vrije trappen wel tweemaal gevaarlijk. Joey Veerman, die eerder al gevaarlijk was, scoorde kort voor rust na een goede aanval en knap klaarleggen van Luuk de Jong.

Na rust had PSV het een stuk lastiger. Minamino schoot vrij voor keeper Bénitez naast, kreeg een tweede kans had na een mislukte terugspeelbal van Obispo en tussendoor kopte Volland naast. De 1-1 kon niet uitblijven en viel tien minuten voor tijd toen Disasi een vrije trap doeltreffend wist te verlengen. In de slotfase kwam PSV goed weg toen de Monegasken nog de paal troffen.