EINDHOVEN - PSV en SC Heerenveen hebben voor de tweede keer dit seizoen de punten met elkaar gedeeld. Na de 2-2 in Heerenveen eerder dit seizoen eindigde het in het Philips Stadion in dezelfde uitslag.

Op de dag dat Ajax kampioen werd zag PSV dus ook AZ weer tot op één punt naderen in de strijd om de tweede plaats. PSV begon nochtans sterk en had het initiatief, maar bij de tegengoal van de Friezen werd Tibor Halilovic geen strobreed in de weg gelegd toen hij mocht oplopen en uithalen. Kort hierop kreeg PSV de beste kans van de eerste helft, maar mikte Sangarè op de paal.

Trainer Roger Schmidt greep in met drie wissels en wat volgde was een knotsgek kwartier die eindigde met drie goals in drie minuten. Eerst dook invaller Yorbe Vertessen voor de goal op na een voorzet van Philippe Max om zijn eerste PSV-treffer te maken en nauwelijks een minuut later kon Cody Gakpo vrij oplopen en fraai uithalen. De voorsprong van PSV hield echter niet lang stand want in de tegenaanval bezorgde Lasse Schöne de bal bij de geheel vrijstaande Siem de Jong. In het vervolg waren de beste kansen voor PSV, maar lieten ook de gasten zich af en toe gelden. Ondanks zes minuten blessuretijd werd er echter niet meer gescoord.