EINDHOVEN - De PSV-vrouwen zijn bij het debuut in de Champions League hard onderuit gegaan tegen Barcelona. Mede door een fraai doelpunt van Lieke Martens eindigde het op De Herdgang in 1-4. De return is over een week in Barcelona.

PSV wist dat het zwaar zou worden tegen de Europese grootmacht, maar had gehoopt in de eerste helft lang stand te houden. Hier kwam weinig van terecht toen Sari van Veenendaal al na vier minuten geklopt werd door een treffer van Jennifer Hermoso. Ook de tweede treffer, kort voor rust, was ongelukkig toen de ervaren Mandy van den Berg een hoge bal in eigen doel werkte.

De wedstrijd was feitelijk beslist toen Asisat Oshoala de 0-3 liet aantekenen, en wat volgde was een wonderschone treffer van Lieke Martens die snoeihard raak schoot. In de slotminuut mocht Joëlle Smits nog wel de Eindhovense eer redden: 1-4.