EINDHOVEN - PSV heeft door een 5-1 overwinning op Galatasaray een eerste stap gezet op weg naar de Champions League. De ploeg van Roger Schmidt dient over een week in Istanbul de ruime voorsprong te verdedigen om de volgende kwalificatieronde te bereiken.


Zonder internationals Donyell Malen en Denzel Dumfries was Eran Zahavi de belangrijkste man aan Eindhovense zijde. De Israëlische spits nam drie goals en een assist voor zijn rekening. De fit ogende Mario Götze nam de andere twee goals voor zijn rekening.

Zahavi werd overigens al vroeg in de wedstrijd op weg geholpen door keeper Muslera van Galatasaray die opzichtig blunderde waarna de spits de score kon openen. PSV drukte door en kreeg kansen via Vertessen, nieuwkomer Ramalho. Net op het moment dat de Turken wat beter in de wedstrijd kwamen sloeg de thuisploeg opnieuw toe als Zahavi de stand op 2-0 brengt uit een assist van Noni Madueke. Vanuit het niets weten de gasten echter dichterbij te komen als Emre Kilinc de bal achter keeper Drommel kopt na een voorzet van Bayram.

Kort na de rust weet PSV echter weer uit te lopen als Zahavi opnieuw belangrijk is. Na een goede pass van aanvoerder Van Ginkel weet de spits uiteindelijk Götze te bereiken die de bal in de bovenhoek plaatst. De Schmidt-equipe weet het duel vervolgens gecontroleerd uit te spelen ook. Oranje-debutant Cody Gakpo en de na jaren weer teruggekeerde Davy Pröpper mogen hun rentree maken. In de slotfase weet eerst Zahavi en vervolgens Götze, na opnieuw een fout van Muslera, er voor te zorgen dat PSV met een nog riantere voorsprong naar Turkije kan afreizen.