VENLO - PSV heeft zondag zonder groots te spelen weinig problemen gehad met het laag geklasseerde VVV-Venlo. Donyell Malen had met een goal en een assist een groot aandeel in de 0-2 overwinning.


De zorgen voor VVV-Venlo zijn daarmee weer wat groter geworden, mede omdat direct concurrent FC Emmen gisteravond won en de ploeg van Jos Luhukay vanmiddag zijn tiende nederlaag op rij leed. Boven hekkensluiter ADO Den Haag staat FC Emmen nog wel op een degradatieplaats, maar de Drenten zijn VVV en Willem II tot op één punt genaderd. Met nog vijf wedstrijden te gaan is er dan ook van alles mogelijk.

De Noord-Limburgers konden ook tegen PSV, dat met AZ in een felle strijd om de tweede plaats verwikkeld is, geen vuist maken. Binnen het kwartier had Cody Gakpo op aangeven van Donyell Malen de score geopend en vanaf toen liep de thuisploeg achter de feiten aan.

Toen Malen na een uur spelen uit een voorzet van Denzel Dumfries de score verdubbelde was het duel feitelijk gespeeld en kon de ploeg van Roger Schmidt het duel gecontroleerd uitspelen.