EINDHOVEN - PSV heeft in het eigen Philips Stadion zonder al teveel problemen van Heracles Almelo gewonnen. De ploeg van trainer/coach Roger Schmidt zegevierde met 3-1.

Heracles Almelo, dat dit seizoen slechts twee punten had verzameld in uitwedstrijden, werd in de eerste helft compleet overlopen door een sterk PSV. Dat de thuisploeg voor rust maar eenmaal scoorde, via een bekeken schot van Joey Veerman na goed voorbereidend werk van Noni Madueke was vooral de verdienste van keeper Koen Bucker. Hij keerde drie schoten van Madueke en hield ook Zahavi, Max en Gutiérrez van het scoren af.

Bucker was na rust wel kansloos toen Zahavi de bal ineens voor de voeten kreeg en uithaalde. Even leek Heracles terug in de wedstrijd te komen toen een kopbal van Samuel Armenteros pardoes via Sangaré in het doel vloog. Op aangeven van Mario Götze bracht Cody Gakpo de marge al binnen twee minuten weer op twee en kon PSV het duel gecontroleerd uitspelen.