LEEUWARDEN - Hoewel het nog officieus is zien wij SC Cambuur na de zomer weer terug in de Eredivisie. De ploeg van Henk de Jong zegevierde vrijdagavond in het thuisduel tegen Helmond Sport met 4-1 en is daarmee in feite niet meer te achterhalen door de huidige nummer drie, Almere City FC. Mochten de Almeerders later dit weekend punten laten liggen dan is de promotie zelfs officieel.

Uiteindelijk is het slechts een voorgerecht want uiteraard is de titel van de Keuken Kampioen Divisie het grote doel voor de geel-blauwe brigade van De Jong.

De ploeg die nu al bijna twee jaar aan kop gaat van de competitie had het slechts heel even moeilijk tegen de Helmonders toen die via Jelle Goselink op voorsprong kwamen. Binnen vier minuten kwamen de Friezen terug via topscorer Robert Mühren die eerste keeper Van Gassel tegen kwam, maar in de rebound alsnog raak mikte. Op slag van rust zorgde Issa Kallon met een schot in de verre hoek voor de voorsprong: 2-1.

Kort na de rust werd het duel snel beslist na een overtreding van Reith op Kallon. Mühren maakte vanaf de strafschopstip zijn 34e van het seizoen. SC Cambuur kon het duel nu gecontroleerd uitspelen, maar kreeg nog wat hulp van de gasten toen van Hoorenbeeck zijn eigen doelman passeerde: 4-1.