GRONINGEN - FC Groningen won zijn laatste zes thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar vbleef in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport steken op een doelpuntloos gelijkspel.

FC Groningen had in de eerste helft de nodige moeite met het creëren van kansen en ontsnapte kort voor rust zelfs aan een achterstand, toen Giannis-Fivos Botos de paal raakte. Daar had Helmond Sport dus geen geluk.

Kort na de onderbreking hadden de Brabanders dat wél, toen Romano Postema maar net naast schoot. Even daarna kopte Leandro Bacuna over. Zo waren de intenties van FC Groningen voor de tweede helft duidelijk. Daarbij werd achterin wel wat ruimte weggegeven en zo kon ook Helmond Sport gevaarlijk worden, via topscorer Martijn Kaars. Hij vond Hidde Jurjus op zijn pad. FC Groningen bleef het proberen, maar zonder succes, waardoor de ploeg van Dick Lukkien genoegen moest nemen met een punt: 0-0.

Komende donderdag gaat Groningen naar De Kuip: daar wacht in de halve finale van de beker een ontmoeting met Feyenoord.