AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond een ruime 4-1 overwinning op Helmond Sport behaald. De Brabanders speelden na een rode kaart een uur lang met een man minder.

Bij Jong Ajax stond Gastón Ávila in de basis. De verdediger is zijn plek in het eerste van Ajax kwijtgeraakt en deed zodoende wedstrijdritme op bij de beloftenploeg. In de eerste helft zag hij ploeggenoot Mika Godts een ongelukkig eigen doelpunt maken bij een corner, waarna de Belg dat in de tweede helft goed maakte. Een tweede gele kaart voor Helmond-speler Mees Kreekels na een ruim half uur spelen, zorgde mede voor de ommekeer.

Godts gaf na rust eerst de assist bij de gelijkmaker van Jaydon Banel en boog vervolgens op aangeven van Ávila de achterstand helemaal om. Door treffers net voor tijd van Stanis Idumbo Muzambo en wederom Banel won Jong Ajax uiteindelijk ruim.