TILBURG - Willem II heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won vrijdagavond van Helmond Sport en kroonde zich daarmee tot winnaar van de tweede periode.

Willem II is sinds de entree van Peter Maes als hoofdtrainer haast niet te stoppen en zette vrijdag een tussentijdse kroon op het werk. De Tilburgers kwamen tegen Helmond Sport na een halfuur op voorsprong, toen Jeredy Hilterman de bal veroverde en inleverde bij Ringo Meerveld. Hij dribbelde naar voren en maakte vervolgens zijn eerste doelpunt sinds de eerste speelronde.

Helmond Sport kwam vlak voor rust langszij, middels een intikker van topscorer Martijn Kaars, maar in de tweede helft stelde Willem II orde op zaken. Thijs Oosting herstelde de voorsprong, voordat Hilterman met een benutte penalty voor de 3-1 zorgde. Niet lang hierna viel Jeremy Bokila in en de super-supersub flikte het opnieuw: hij maakte zijn achtste goal van dit seizoen als invaller: 4-1.