SEVILLA - PSV staat met één been in de volgende ronde van de Champions League door na een wonderlijke wedstrijd te winnen bij Sevilla.

De koploper in de eredivisie had het in een zeer matige eerste helft erg lastig tegen de nummer 15 van Spanje. Sevilla maakte na 24 minuten de openingstreffer toen Ramos de bal schampte en pardoes in het doel verdween. PSV was de kluts kwijt en leek verder achter te komen. De VAR bracht met een gespotte handsbal redding.Het tot dan toe saaie duel kwam plots tot leven en de bezoekers kregen een flinke kans via Lozano.De Mexicaan miste en viel kort daarna uit met een hamstringblessure.

Vroeg in de tweede helft kreeg PSV opnieuw een flinke knauw te verwerken. Na een snelle counter schoot En-Nesyri, die vlak voor de rust al met een kopbal de lat raakte, beheerst de 2-0 binnen. PSV leek dood en begraven, maar met de tweede gele kaart van Ocampos kantelde het duel volledig. Kort daarop stuurde Saibari met een magistrale halve omhaal de bal in de kruising en even later was de invaller zelfs dicht bij de gelijkmaker. Die liet echter niet lang op zich wachten: Vertessen trok voor en Gudelj frommelde de bal in eigen doel. PSV pakte in de extra tijd zelfs de volle winst. Weer trok Vertessen voor en Pepi kopte prachtig binnen.