ZURICH - PSV heeft de frustratie van de nederlaag bij SC Cambuur van afgelopen weekend van zich afgespeeld en zijn eerste overwinning in groep A van de Europa League weten te pakken. Op bezoek bij het onthutsend zwakke FC Zürich wonnen de Eindhovenaren met 1-5.

FC Zürich was afgelopen seizoen landskampioen, maar staat nu laatste in de Zwitserse competitie en verloor beide Europese groepsduels. Ook PSV legde de Zwitserse desorganisatie pijnlijk bloot. De aalvlugge Yorbe Vertessen werd tweemaal weggestuurd en maakte ook net zo vaak koeltjes af. Cody Gakpo gooide het duel na ruim twintig minuten al in het slot:0-3. Xavi Simons tikte nog voor de rust met zijn teen de 0-4 binnen.

In de tweede helft maakte Gakpo met een hard gekruld schot de mooiste goal van de avond.Voormalig NEC'er Jonathan Okita deed in de slotfase nog iets terug.