NIJMEGEN - PSV heeft z'n tweede uitzege van 2023 geboekt en heeft in ieder geal tot zondagmiddag de tweede plaats in handen. In De Goffert had de ploeg van Ruud van Nistelrooy geen kind aan NEC. De ploeg van Rogier Meijer was in de eredivisie al twaalf thuiswedstrijden ongeslagen was, maar kreeg nu klop: 2-4.

Twee rake rebounds zorgden ervoor dat PSV na iets meer dan twintig minuten al op rozen zat. Luuk de Jong scoorde toen Cillessen een schot van Xavi Simons niet wist te klemmen en na een vrije trap kopte Boscagli raak. Nog voor de rust werd de marge drie. Veerman gaf na een mooie aanval het slottikje.

In de tweede helft maakte De Jong zijn tweede na een pass van Van Aanholt binnen, maar het hoogtepunt van de avond kwam op naam van Tannane. De NEC-technicus ramde de bal vanaf afstand in de kruising. Na ook nog een benutte vrije trap van Tannane eindigde het op 2-4.