HELMOND - FC Volendam heeft in Helmond een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een achterstand wist Gijs Vlak tien minuten voor tijd de gelijkmaker te produceren.

Voor de ploeg van trainer Wim Jonk was het een verdiend punt na een duel met veel strijd. In de eerste helft ging het gelijk op, maar bleven de kansen schaars. Na de pauze begon de thuisploeg sterk en kon Dean Koolhof scoren uit een voorzet van de sterk spelende Sander Vereijken.

Na deze domper nam FC Volendam snel het heft in handen en Helmond Sport kwam nauwelijks meer onder de druk uit. Na een handsbal van Dzepar mocht Zakaria El Azzouzi vanaf elf meter aanleggen. Keeper Van Gessel keerde de inzet, doch de rebound van Gijs Vlak was wel raak. Kort hierop kreeg Gijs Joppen nog een tweede gele kaart, maar de oranjehemden wisten de numerieke meerderheid niet uit te buiten en moesten genoegen nemen met een punt.

Helmond Sport - FC Volendam 1-1 (0-0)
50. Koolhof 1-0
81. Vlak 1-1

Opstelling FC Volendam:
Nordin Bakker, Mohamed Betti (66’ Noah Fadiga), Marco Tol, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal; Alex Plat (66’ Nick Doodeman), Martijn Kaars (78’ Jari Vlak), Joey Veerman, Zakaria el Azzouzi, Kevin Visser, Derry John Murkin.