ALMERE - Twirlvereniging Imagination heeft van de National Baton Twirling Association in de diverse leeftijdsklasse en categorieën een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het NK.


Na 6 dagen van strijden in de topsporthal in Almere zijn de uitslagen van het NK Twirlen bekend. De sporters die aan dit NK mochten deelnemen hebben zich tijdens Nationale wedstrijden kunnen plaatsen door een minimale score in hun klasse te behalen.

Voor de hoogste klasse was het tevens een spannend moment. Meerdere rondes waren bepalend om uit te maken wie dit jaar uitgezonden gaan worden naar het Europese Kampioenschap die dit jaar plaats gaat vinden in Italië.

Met trots kunnen we zeggen dat er op het NK podiumplaatsen zijn behaald :

Goud en de titel Nederlands Kampioen voor: Lara Ramos Rodrigues in de klasse Twirling 2-baton jeugd beginner, Michelle Fijma in de klasse Dancetwirl Adult Intermediate en in de klasse Artistic Adult Intermediate, het duo Larissa Tolle en Rozanna Tolle in de klasse duo Twirling Senior Intermediate, Eva Roggeband in de klasse Artistic Adult beginner en in de klasse Dancetwirl Adult Beginner, Lisanne van Stiphout in de klasse Super X-Strut Adult Beginner.

Verder is er zilver behaald zijn door :

Rozanna Tolle in de klasse Twirling 2 baton Adult Intermediate, Eva Roggeband in de klasse Twirling 2 baton Adult Beginnner, Zora van Lierop in de klasse Dancetwirl Jeugd Beginner, Dafne van den Hurk in de klasse Solo Twirling 1 baton Adult Intermediate, Lara Ramos Rodrigues in de klasse Dancetwirl Junior Beginner.

Brons is er behaald door:

Lara Ramos Rodrigues in de klasse Dancetwirl Junior Beginner, Zora van Lierop in de klasse Twirling 2 baton Jeugd Beginner en in de klasse Dancetwirl Jeugd Beginner.

Tenslotte wist in een spannende strijd Michelle Fijma in de hoogste klasse een 3e plaats te behalen waardoor zij een ticket voor het EK in Italië wist te bemachtigen. Ook Rozanna Tolle en Larissa Tolle kregen eveneens een ticket voor het EK door het behalen van een eerste plaats met hun duo.

Nu het NK achter de rug is gaat Twirlvereniging Imagination starten met een nieuwe opleidingsgroep. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om kennis te maken met de sport en kunnen een proefles aanvragen. Voor info of aanmelding van een gratis proefles kunt u bellen met telefoonnummer 06-18633566 of een mail sturen naar info@imagination-twirl.nl