EINDHOVEN - Trainer/coach Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. Dinsdag vond een gesprek tussen de coach en de directie plaats. Daarin werd besloten de focus te houden op het laatste eredivisieduel, komende zondag bij AZ, en na het seizoen verder te praten. Een dag later besloot de oud-international (46) toch per direct op te stappen.


Van Nistelrooij meldde woensdag aan de staf en de spelers dat er in zijn ogen te weinig draagvlak was binnen de club om door te gaan. Fred Rutten neemt zijn rol als hoofdtrainer tijdelijk over. Van Nistelrooij, die eerder bij Oranje assistent was en die bij PSV jeugdteams en Jong PSV coachte, was aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach van PSV bezig en won dit seizoen zowel de Johan Cruijff Schaal als KNVB-beker. Komende zondag moet nog de tweede plaats worden afgedwongen, hetgeen voorronde Champions League oplevert.

De leiding van PSV was verrast door het vertrek van coach Van Nistelrooij. Dat vertelden algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart tijdens een persconferentie. Daarop werd ook duidelijk dat Rutten eerder al had aangegeven na dit seizoen te stoppen als assistent. Bekend was al dat André Ooijer, de andere assistent, na het seizoen bij PSV zou vertrekken. Het feit dat beide assistenten niet door wilden gaan was volgens Brands een signaal dat er problemen waren binnen de staf.