HELMOND - Op donderdag 16 maart aanstaande speelt mugmetdegoudentand ''The Making of Soros the Musical' in Het Speelhuis in Helmond. Dit is de laatste keer dat deze succesvolle theatergroep in Helmond speelt, de Mug houdt aan het einde van dit theaterseizoen op met bestaan.


In The Making of Soros the Musical geven Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros en zijn ze genoodzaakt om ook naar zichzelf te kijken. Is Soros 'de ideale Ander' om op te projecteren, een duivel of een held?

The Making of Soros the Musical is een muzikaal kijkje in de wereld van het geld, het goede en het kwade, waarin niets is wat het lijkt.

George Soros(1930) is een Hongaars-Amerikaanse zakenman die zijn vermogen inzet voor het realiseren en ondersteunen van sociale en democratische ontwikkelingen. Dit heeft hem gemaakt tot een aartsvijand van (extreem) rechts, dat Soros gebruikt voor diverse complottheorieën. Maar Soros wordt ook gewantrouwd door (extreem) links, onder andere vanwege zijn vroegere activiteiten als beursspeculant.

Spel: Lineke Rijxman (o.a. Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors, Happy Hour, Sleepers en Hannah en Martin), Jasper Stoop(o.a. Het verdriet van de Zuiderzee, Mocro Maffia, Lenz en De worm in het zijn) en Vincent van der Valk (o.a. Angels in America, Gluckauf, Het vermoorde theater en Klem).

Laatste grote productie

The Making of Soros the Musical is de laatste grote productie van mugmetdegoudentand. Het Amsterdamse theatercollectief houdt na 38 jaar aan het eind van dit theaterseizoen (juni 2023) op te bestaan. De drie artistieke makers, Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters zijn in de afgelopen jaren steeds meer een eigen richting ingeslagen en nu op een punt gekomen dat ze deze ontwikkeling onafhankelijk van elkaar en buiten mugmetdegoudentand voort willen zetten.